Kumiteollisuus hakee ratkaisuja luonnonkumin kestävyyskysymyksiin kansainvälisellä yhteistyöllä

Sami Nikander (sami.nikander a kemianteollisuus.fi), 17.4.2015

Kansainvälinen kumiteollisuus on omaehtoisesti tarttunut luonnonkumin kestävyysasioden varmistamiseen kansainvälisellä yhteistyöllä, The International Rubber Study Groupin (IRSG) hankkeena. Sustainable Natural Rubber -nimellä kulkevassa yhteistyöhankkeessa on pyritty löytämään parhaat käytännöt luonnonkumin kestävyyden osoittamiseksi ja sen viestimiseksi. Pitkäjänteisen yhteistyön tuloksena on saatu valmisteltua ensimmäiset luonnonkumia koskevat kestävyyskrirteerit, joita parhaillaan testataan käytännössä. Suomalaisen kumiteollisuus on ollut mukana työssä eurooppalaisen järjestönsä, ETRMA:n kautta. 

Kriteereihin voit tutustua tästäTakaisin