Marwe Oy harppasi kohti hiilineutraaliutta

Sami Nikander (sami.nikander a kemianteollisuus.fi), 18.5.2015

Kumiteknisten ratkaisujen ja rullasuksien valmistaja Marwe siirtyy käyttämään täysin kotimaista ja uusiutuvaa Gasum-biokaasua. Muutosten myötä Marwen kumitehtaan hiilidioksidipäästöt vähentyvät jopa 575 tonnia vuodessa. Samalla Marwe ottaa käyttöönsä biosähkön, ja yrityksen tuotannosta tulee käytännössä hiilineutraalia. ”Haluamme säilyttää lumiset talvet asiakkaillemme”, Marwen toimitusjohtaja Mikko Valle perustelee.

Siirtymä uusiutuvaan biokaasuun tukee Marwen pitkäaikaista tavoitetta lisätä hiilineutraalia energiankäyttöä liiketoiminnassaan. Biohajoavista jätteistä valmistettavan Gasum-biokaasun lisäksi Marwe on päättänyt hyödyntää vastaisuudessa jätteistä tuotettua biosähköä.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme paikallisen bioenergian avulla valmistettuja huippulaatuisia kumituotteita. Marwen tavoitteena on, että kesäkaudella Marwen rullasuksilla harjoittelevat hiihtäjät saavat nauttia lumisista talvista tulevaisuudessakin. Uskomme, että kiertotalouteen perustuvien energianlähteiden käyttö saa varauksettoman hyväksynnän asiakkailtamme”, Marwen toimitusjohtaja Mikko Valle sanoo.

1926 perustettu hyvinkääläinen perheyhtiö valmistaa kumiteknisiä ratkaisuja yrityksille ja rullasuksia kuluttajamarkkinoille. Marwen rullasukset ovat vuodesta toiseen voittaneet kansainvälisiä testejä, ja ne ovat laajasti käytössä maailman huippuhiihtäjien keskuudessa. Marwen rullasukset ovat tunnettuja maastohiihdonkaltaisesta hiihdettävyydestään, märkäpitävistä ja kulutuskestävistä rullistaan sekä joustavista komposiittirungoistaan, jotka vaimentavat tärinää, melua ja hiihtäjän tukielimistöön kohdistuvaa rasitusta merkittävästi.Takaisin