Turvallisuushavaintokampanjan satona satoja havaintoja päivässä

Petra Kannonkari (petra.kannonkari a kemianteollisuus.fi), 3.5.2016

Turvallisuuskulttuurin rakennusaineita ovat arkipäivän teot, määrätietoinen ja ennakoiva työ tapaturmien estämiseksi sekä jatkuva toiminnan kehittäminen. Tämä mielessään kumiteollisuuden työmarkkinaosapuolet yhdessä Työturvallisuuskeskuksen kanssa haastoivat alan yritykset keräämään turvallisuushavainnointeja kansainvälisenä turvallisuuspäivänä 28.4.2016.

Turvallisuushaaste otettiin vastaan hienosti. Siihen osallistui yhteensä yhdeksän Kumiteollisuuden jäsenyritystä ja alan henkilöstöstä kisassa oli edustettuna 80 prosenttia. Palaute kampanjasta on ollut positiivista.

Kisa oli lopulta tiukka. Kisan voittaja on ContiTech Finland Oy, joka keräsi eniten turvallisuushavainnointeja suhteessa henkilöstömääräänsä. Kappalemääräisesti eniten havainnointeja keräsi Teknikum Oy, jonka päivän saalis oli huikeat 186 havainnointia yhden päivän aikana. Kaikkiaan havainnointeja tehtiin päivän aikana 341 kappaletta.

Turvallisuushavainnointien tekeminen tekee turvallisuustyötä näkyväksi, parantaa ennakoivuutta ja herättää arvokasta keskustelua turvallisesta, yhteisestä työpaikasta. Viestimällä turvallisuusasioista läpi organisaation ja osallistamalla yrityksen koko henkilöstö turvallisuustalkoisiin, rakennetaan turvallista ja hyvinvoivaa työpaikkaa, yhdessä. 

Kumiteollisuus on asettanut yhteisen tavoitteen alan tapaturmataajuuden laskemiseksi. Kumiteollisuus ry:n jäsenyritysten ponnistelut turvallisuuden parantamiseksi ovat tuottaneet tulosta. Kumiteollisuuden vuosittaisen indikaattorikyselyn mukaan kumiteollisuuden tapaturmataajuus laski viime vuonna reilut 14 prosenttia. Hyvät tulokset palkitsevat ja kannustavat jatkamaan turvallisuuden kehittämistä työpaikoilla.

Logot


Kumiteollisuus ry, TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry, Ammattiliitto Pro ry, Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, Työturvallisuuskeskus

Lisätietoja: Kumiteollisuus ry, Petra Kannonkari, petra.kannonkari a kemianteollisuus.fi, 0400 995 610Takaisin