Contitech Finlandille kumiteollisuuden turvallisuuskampanjan voitto toistamiseen

Petra Kannonkari (petra.kannonkari a kemianteollisuus.fi), 9.5.2017

ContiTech Finland Oy voitti toistamiseen kansainvälisenä työturvallisuuspäivänä pidetyn kumiteollisuuden turvallisuushavaintokampiksen. Yrityksessä kerättiin 120 henkilön voimalla 162 havaintoa – huikea tulos! Contitech keräsi myös eniten havaintoja kampanjaan osallistuneista yrityksistä. Toiseksi kilpailussa tuli Teknikum, joka keräsi 51 havaintoa.

Kaikkiaan havaintoja tehtiin 250 kappaletta kumiteollisuuden työmarkkinaosapuolten ja TTK:n yhteisessä kansainvälisen turvallisuuspäivän 28.4. kampanjassa. Kisassa tehtyjen havaintojen määrä hieman laski viime vuodesta, mutta mikä on ilahduttavaa, ovat kampanjassa mukana olleet yritykset läpikäyneet havaintoja ja niistä on annettu väliaikatietoja jo niiden tekopäivänä.

Havaintoja olivat tekemässä niin toimistotyöntekijät kuin tuotannon eri työvaiheiden operaattorit sekä muu henkilökunta. Havaintoja tehtiin myös muista kuin omista työskentelyalueista näkökulman laajentamiseksi.  Osa havaintojen ratkaisuehdotuksista näki vihreää valoa jo kamppispäivänä!

Turvallinen ja tuottava työyhteisö rakentuu teoista ja päätöksistä, joiden pohjalla on tutkittua tietoa yrityksen toiminnasta, prosesseista ja jokapäiväisestä tekemisestä. Turvallisuushavainnointi on yksinkertainen ja helposti järjestettävä keino kerätä tietoa yrityksen turvallisuudesta. Yhdistettynä havainnointien nopeaan käsittelyyn ja yhteistyössä tehtyyn turvallisuuspoikkeaminen tutkintaan sekä avoimeen viestintään turvallisuusasioista, löydetään keinot parantaa työpaikan turvallisuutta. 

Kaikille näkyvä, positivinen kehitys motivoi jatkamaan päivittäistä työtä turvallisuuden eteen. Turvallisuus on yhteinen valinta!Takaisin