Kumitaituri -ohjelma räätälöi tarvittavan koulutuksen, josta kaikki hyötyvät

Petra Kannonkari (petra.kannonkari a kemianteollisuus.fi), 16.8.2017

Kumialan vetovoiman parantamiseksi kehitettiin vuonna 2016 yhteistyössä Tampereen ammattioppilaitos Tredun ja kolmen kumialan yrityksen kanssa Kumitaituri-ohjelma. Ohjelma luo joustavan työssäoppimisen mallin osaksi ammatillista perustutkintoa.

Kumitaiturissa yritykset valitsevat hakijoiden joukosta itselleen sopivimmat opiskelijat, joille räätälöidään oma taituripolku. Opiskelijat valitaan erillisvalinnalla Tredun opiskelijoista. Lisäksi ohjelmaan voivat hakea yrityksessä jo työskentelevät henkilöt, joilla ei ole kumialan toisen asteen koulutusta.

Opiskelija saa kattavasti työkokemusta ja yritys omiin tarpeisiinsa räätälöityä osaamista. Yrityksen päätettävissä on, rekrytoidaanko kumitaiturit koulutuskauden päätyttyä, velvoitetta tähän ei ole. Parhaimmillaan Kumitaituri-ohjelma hyödyttää niin opiskelijoita, yrityksiä kuin koko kumialaa.

Kemianteollisuus ry, Kumiteollisuus ry, Tredu ja yritykset vastaavat yhdessä ohjelman suunnittelusta, toteutuksesta ja markkinoinnista.

- Uskon, että tällaiselle räätälöidylle kumialan koulutukselle on tarvetta. Se antaa osaamista ja valmiuksia ja luo tarpeellisen sillan opiskelijoiden ja yritysten välille. Kumiteollisuus on ottanut edelläkävijän roolin kokonaan uudenlaisen koulutusmallin käytössä. Tästä on hyötyä niin yritykselle kuin opiskelijalle. Laitetaan siis malli toimimaan, sanoo Kumiteollisuus ry:n toimitusjohtaja Sami Nikander.

Kumiteollisuuden yrityksiä kaivataan mukaan ohjelmaan
Kumitaituri-ohjelmaan ovat sitoutuneet tähän mennessä ContiTech Finland Oy ja Teknikum Oy. Mukaan otetaan mielellään enemmänkin yrityksiä!

Kumitaiturin tiedotustilaisuus Tredussa pidetään 5.9. 2017  ja ensimmäiset kumitaituriopiskelijat aloittavat vuoden 2017 loppupuolella.

Kumitaituriohjelman infotilaisuus 5.9.2017 klo 13.00-14.30 - tervetuloa!
Tredun Hepolamminkadun toimipiste, Hepolamminkatu 10, 33720 Tampere
Ohjelmassa mm. Kumitaituriohjelman ja hakuprosessin esittely, Kumitaituriohjelmaan osallistuvien yritysten ja niiden työtehtävien esittelyä, kokemuksia Taituriohjelmasta

Lisätiedot ja yritysten ilmoittautumiset Kumitaituri-ohjelmaan sekä ilmoittautumiset infotilaisuuteen

Asiantuntija Anni Siltanen/Kemianteollisuus ry, anni.siltanen a kemianteollisuus.fi, 044 562 5991 

Tampereen seudun ammattiopisto TreduTakaisin