Blogi: Kesätöistä toimihenkilöksi

Petra Kannonkari (petra.kannonkari a kemianteollisuus.fi), 18.10.2017

Aikaisempi muovi- ja kumitekniikan perustutkinto ammattiopistosta auttoi saamaan Teknikumilta kesätyöpaikan kesällä 2015 muoviosastolta. Työtehtävät koostuivat tuotannon ja laatupuolen työtehtävistä. Etenkin ruiskuvalukoneen, liukuhihnan sekä robotin muodostama tuotantosolu tuli varsin tutuksi. Nyt vuoden 2017 alusta siirryin letkuosastolle insinööriharjoittelijaksi ja suoritin opinnäytetyön Teknikumille elintarvikeletkujen asetuksista.

Vaikka kyseessä olikin jo kolmas vuosi Teknikumilla, siirtyminen tuotannosta toimistotöihin ja muoviosastolta letkuosastolle ovat tuoneet omat haasteensa. Muovituotannosta oli jo vähän kokemusta ammattikoulusta, mutta kumituotanto oli jäänyt varsin vähäiseksi. Vaikka ekstruuderit ja autoklaavit olivatkin tuttuja jo muovi- ja komposiittitekniikasta, kumimateriaalit ja letkurakenteet tulivat uutena asiana.

Työnkuvaani kuuluu tuotekuvien mallintaminen, pienempien hankkeiden suunnittelu ja tilaus, tehdas layouttien päivittäminen, testiletkun rakenteen kehittäminen, sekä opinnäytetyöni, elintarvikeletkujen asetuksiin tutustuminen. Työn teko on ollut tosi monipuolista ja on ollut hienoa nähdä oman työnsä jälki sekä seurata omaa kehitystä. Erityisen mielenkiintoista on olla mukana kehittämässä testiletkua ja nähdä letkukokeissa kehitystä testituloksissa. Tällä hetkellä kyseinen letku on käynyt läpi useat testit tehtaalla ja seuraavaksi tuote on menossa asiakkaalle testattavaksi. Odotan jännityksellä, mutta myös innolla asiakkaan palautetta kyseisestä tuotteesta. Myös itse suunnittelemieni konemuutosten ja osien näkeminen toiminnassa tuo mielihyvää työstä ja kasvattaa itseluottamusta, sekä motivoi opiskelemaan lisää työstään.

Opinnäytetyöni elintarvikeletkujen vaatimuksista kumiteollisuudessa on tarkistusta vailla valmis ja valmistun näillä näkymin vuoden loppuun mennessä. Työnantajan kanssa on ollut alustavasti puhetta töistä Teknikumilla vielä valmistumisenkin jälkeen tuotantoinsinöörin roolista. Odotan innolla valmistumistani ja siirtymistä harjoittelijasta varsinaiseksi toimihenkilöksi.

Mukavaa syksyn viettoa kaikille!

Ville Valtteri Korppila Teknikum Blogi


Ville-Valtteri KorppilaTakaisin