Polymer Components Finland Oy - asiakaskohtaisia kumiteknisiä ratkaisuja ja asiakaskumppanuutta

Hyvinkääläinen perheyhtiö Polymer Components Finland Oy (ent. Hyvinkään Kumi) on perustettu vuonna 1926. Erikoistuminen teknisiin kumituotteisiin alkoi jo viime vuosisadan puolivälissä. Panostaminen tuotekehitykseen on yrityksen menestymisen takana. Yritys luottaa tuotekehityksen lisäksi aktiiviseen yhteistyöhön asiakkaan kanssa optimaalisten ratkaisujen saavuttamiseksi. Kilpailuvaltteinaan Polymer Components Finland Oy pitää myös nopeutta, luovuutta ja luotettavuutta, joilla asiakassuhteet säilyvät pitkäikäisinä ja tuottavina.

Alkuvuosinaan Hyvinkään Kumi valmisti mm. kengänkorkoja ja pohjauskumeja. 1950-luvulla aloitettu teknisten kumituotteiden kehitys on yrityksen erityisosaamista myös tänä päivänä. Asiakasräätälöidyt kumimateriaalit ja kumisekoitusten määrän kasvun mahdollisti 1980-luvulla hankittu kumisekoituslinja. Tänäkin päivänä Polymer kehittää jatkuvasti tuotantoaan ja investoi konekantaansa erilaisten tuotantotapojen mahdollistamiseksi.

Yhtiön kumitehdas sijaitsee Hyvinkäällä Sahanmäen teollisuusalueella. Kumitehtaassa on tuotantorakennuksia eri valmistusmenetelmille, kumilaboratorio, työkalukoneistamo ja varasto- sekä toimistotilat.

Yrityksen henkilöstömäärä on 34 ja liikevaihtoa sillä on noin neljä miljoonaa euroa, josta vientiin menee lähes puolet.

Erikoisosaamisesta syntyy kokonaisratkaisuja

Polymerin tuotekehitysosaaminen koostuu kumikemian, työkalusuunnittelun ja valmistustekniikoiden erikoisosaamisesta. Asiakas otetaan mukaan tuotekehityksen alkuvaiheessa, ja tuotteissa käytetään Polymerin omia kumisekoituksia. Valmiita kumisekoituksia yrityksellä on satoja erilaisia käyttötarkoituksia varten ja kumisekoituksia voidaan myös räätälöidä asiakkaiden eri tarpeiden mukaan.

Kokonaisvaltaista asiakaspalvelukonseptia tukee asiakkaille tarjottava kokoonpanopalvelu ja asiakkaiden tarpeiden mukaiset tuotantosarjat.

Valmistusmenetelmän valinnalla kustannusten hallintaa

Tuotteen voi valmistaa usein monella eri valmistusmenetelmällä. Kustannusten kurissa pitämiseksi on valmistusmenetelmän valinta tärkeä asia tuotantoprosessissa. Yrityksen omaa valmistuskapasiteettia ja -tapaa täydentämään yrityksellä on hyvä valmistuskumppanien verkosto, jolla varmistetaan tuotantoprosessi ja asiakastyytyväisyys.

Tulevaisuus rakentuu jatkuvasta kehittämisestä ja erikoisosaamisen hyödyntämisestä

Polymer Components Finland Oy toimii paikallisesti teollisuuden alihankkijana. Yrityksen kilpailukyvyn lähtökohtana on ollut ja tulee jatkossakin olemaan omista kumisekoituksista tehdyt asiakaskohtaiset tuotteet.

Polymerillä uskotaan tulevaisuuteen, mutta se vaatii paljon työtä, jatkuvaa materiaalien ja toimintatapojen kehittämistä sekä yrityksen erikoisosaamisen hyödyntämistä.

Tutustu yritykseen tarkemmin: www.polymer.fi

 Tämä juttu on osa Kumiteollisuuden verkkosivuilla julkaistavaa kumiteollisuuden yritysesittelysarjaa. Lue myös aiemmin ilmestyneet jutut Jäsenyritykset -sivulta.

 Teksti: Petra Kannonkari/Kumiteollisuus ry